Monday, July 19, 2010

setan lagi .

satu hari aku p dengar kuliah maghrib. Ustaz tu kata, semasa kita dengar sebarang majlis ilmu, ada tiga jenis setan yang akan cuba kacau kita.


1. setan bawa tombak
setan ini akan mencucuk badan yang menghadiri kuliah supaya rasatak senang duduk.


2. Setan bawa celak.
setan ini akan menyapu celak di mata pendengar supaya kita merasa sangat mengantuk.3. setan bawa gincu
setan ini akan menggincu bibir pada hadirin supaya orang yang digincu akan bersembang-sembang.Maka, kalau anda menghadiri majlis limu sedarilah bahawa sekurang-kurangnya tiga jenis setan ini sedang menunggu.

adalah sangat mendukacitakan apabila ramai orang melayu islam berduyun-duyun masuk panggung nak tengok cerita anak setan. saya tak kata para pelakon itu anak setan, sebab mak bapak depa semuanya manusia. Tapi perangai depa dan tingkahlaku depa buat maksiat itu sememangnya tingkah laku setan yang sentiasa mengajak manusia membuat maksiat sepaya boleh menemani setan di neraka. nauzibillah.

PARA PELAKON ANAK SETAN SEMUA, BERTAUBATLAH. SESUNGGUHNYA ALLAH ITU MAHA PENGASIH DAN MAHA PENYAYANG SERTA MAHA MENERIMA TAUBAT HAMBANYA. INGATLAH, MATI AKAN MENJEMPUT KITA PADA BILA-BILA MASA SAJA. SETIAP MAKSIAT YANG DIBUAT OLEH ORANG YANG MENONTON LAKONAN ANDA, ANDA JUGA AKAN MENDAPAT DOSA SEPERTI MANA DOSA ORANG YANG MEMBUAT MAKSIAT ITU..

1 comment:

aima said...

rmai dh yg suka jd pengikut setan ni/.....mula2 tgk anak setan, pastu jd setan la...